LinoPlus bericht

LinoPlus berichtje hier

Furniture Linoleum krukje met linoleum linopus

Forbo ‘s Furniture Linoleum, Desktop, is een natuurlijk afwerkingsmateriaal dat de finishing touch is voor alle high-end 3D-meubelontwerpen zoals bureaus, stoelen, krukken, kasten, deuren en displays. Het materiaal is flexibel en kan worden toegepast op allerlei constructies. Furniture Linoleum staat bekend om haar elegantie en duurzaamheid en straalt kwaliteit en finesse uit.

Furniture Linoleum biedt een unieke combinatie van een semi-mat oppervlak met een warme, fijne structuur. Het is een onderscheidend bekledingsmateriaal gemaakt van duurzame materialen dat elk meubel een eigen gezicht geeft.

Furniture Linoleum bestaat uit drie lagen: geïmpregneerd papier, linoleum-granulaat en een toplaag. Linoleumgranulaat bestaat uit geoxideerde lijnolie en hars waaraan houtmeel, kalksteen en pigmenten zijn toegevoegd. Een kalander walst het granulaat op het geïmpregneerde papier. Na het droogproces wordt Furniture Linoleum voorzien van een beschermende finish. Deze acrylfinish op waterbasis accentueert de specifieke natuurlijke uitstraling van linoleum.